Gence Uçak Bileti
Gence uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Gence
En Ucuz Gence Uçak Biletleri
Gence Şehir Rehberi
Gence Uçak Bileti
Gence uçak bileti, sizleri Gence bölgesine en konforlu ve en güvenli şekilde ulaştırmayı başarıyor. Gence uçak bileti fırsatları ile ulaşacağınız bu şehirde sizleri birbirinden çeşitli pek çok yer ve yapı bekliyor. Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri olarak kabul edilen Gence, Bakü'den sonra en çok ziyaret edilen yer. Sadece ülkenin en eski şehirlerinden biri değil, aynı zamanda modern yapılarıyla her gün değişiyor. Dağların arasında yer alan Gence, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e en yakın şehirdir. Bereketli ovalarla çevrili Gence, ılıman bir karasal iklim ile karakterize olan Ocak ayında çok yağış alır. Nüfusunun her geçen gün arttığı Gence'de mevcut nüfus 330.000'e yakındır. Azerice'de 'geniş' olarak adlandırılan bölgenin adı daha sonra bugünkü adı 'Gence' olarak değişmiştir. Azerbaycan uçak bileti almak için tıklayın.
Gence’ye Nasıl Gidilir?
Gence'ye nasıl gidilir noktasında Türkiye'den Gence Havalimanı'na tek bir havayolu ile direkt uçma seçeneğiniz vardır. Uçakla seyahat etmek isteyenler için ikinci bir seçenek ise İstanbul ve Ankara şehirleri üzerinden Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'na uçakla gitmek. Yaz dönemlerinde de Bodrum bölgesinden Gence uçak bileti fırsatları ile Gence’ye ulaşmak oldukça mümkündür.
Gence’de Ne Yenir?
Azerbaycan mutfağı, Azerbaycan mutfağından ve ve İran Azerbaycan’ı mutfağından oluşmaktadır. İran ve Türk mutfağıyla pek çok benzerliği vardır. Ülkenin ulusal yemeklerinin çoğu, diğer kültürlerin mutfaklarında da bulunur. Azerbaycan dokuz iklim kuşağına sahiptir. Mutfağınıza zenginlik katacaktır. Pek çok taze bitki genellikle menülere dâhil edilir. Azerbaycan mutfağının en ünlü yemeklerinden biri de pilavdır (safranla kaplanmış, çeşitli ot ve sebzelerle servis edilen pirinç pilavı). Hepsi lezzetli olan 40'tan fazla farklı pirinç tarifi vardır. Bir diğer ünlü yemek ise kuzu, dana, tavuk, ördek ve balık kebaplarından oluşan iri kebaplardır. Mersin balığı (şiş üzerinde ızgara yapılan ve narshalab adı verilen ekşi nar sosuyla servis edilen şiş kebap) çok yaygın bir yemektir. Gence'de ne yenir diye düşünüyorsanız bu bölgeyi ziyaretiniz esnasında karşılaşacağınız kafe ve restoranlar sizlere Azerbaycan mutfağını en ideal şekilde sunacaktır.
Gence Gezilecek Yerler
Farklı mimari stilleri, tarihi binaları ve birleşik kültürü ile Gence'de ziyaret ettiğiniz yerler size hem aşinalık hem de egzotiklik tadı verir. Adını Dede Korkut Hikâyelerinde çokça duyduğumuz Gence, edebiyata yön veren önemli isimlerden biri olan Nizami Gencebi gibi ustalar da yetiştirmiştir. Uzun yıllar Rus ve Osmanlı egemenliği altında kalan bölge, adeta iki kültürün bir karışımıdır.
Nizami Gencevi Anıt Mezarı
Gence; Hindistan, İran ve birçok Avrupa ülkesinde eserleri tercüme edilen ünlü diva Nizami Gencevi'nin doğup yaşadığı şehir. Büyük şaire saygı şehrin her yerinde hissedilir. Adına yaptırılan türbe bunlardan yalnızca biridir. Ayrıca mozolenin hemen yanında şairin eserlerinin tasvir edildiği heykellerin bulunduğu bölgeyi de gezmenizi mutlaka öneririz.
Atatürk Caddesi
Yol boyunca birçok tarihi yer ve müzeye ev sahipliği yapmakta olan Atatürk Caddesi, şehrin tartışmasız en işlek caddesidir. Oldukça uzun bir yapıya sahip bir cadde olduğu için yürüyüş yaparak da günü sonlandırabilirsiniz. Sokağın başında Mustafa Kemal Atatürk'ün küçük bir büstünü de görebilirsiniz. Cadde üzerindeki Akademi Müzesi, Tarih Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi gibi önemli yerleri de ziyaret edebilirsiniz.
Goygol Gölü
Gence'ye kısa bir mesafede bulunan Goygol Gölü, enfes bir göl manzarası ve temiz bir hava sunuyor. Bu sayede dinlenmek için en ideal yerlerden biri olan gölü mutlaka sizler de gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz. Bir aile gezisi planlıyorsanız, şehrin koşuşturmacasından kaçabileceğiniz yer burasıdır. Piknik ve doğa yürüyüşlerinin gözdesi olan gölün çevresi insana adeta huzur veriyor.
Alexander Nevsky Kilisesi
Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından bağışlanan kilise 1887 yılında inşa edilmiştir. Alexander Nevsky Kilisesi, mevcut konumunu ve güzelliğini yeniden kazanmak için çok sayıda yeniden yapılanma ve yer değiştirmeden geçti. Geçici olarak yerel tarih müzesi olarak kullanılan kilise, mimari açıdan da oldukça ilgi çekiyor.
Şişe Ev
Burası yaklaşık 5000 şişeden oluşan eşsiz ve etkileyici bir yapıdır. Evin mimarı İbrahim Caferov, bu evi 2. Dünya Savaşı sırasında evlerine dönemeyen kardeşi ve tüm askerlerin anısına yaptırmıştır. Tüm dünyayı sarsan ve böylesine yıkıcı bir etkiye sahip olan bu savaşın dokunaklı bir hatırası için yola çıkarken uğrayabileceğiniz bir istasyondur. Evi ziyaret ederken Jafarov'un torunundan savaş hikâyelerini de duyabilirsiniz.
Cuma Camii
Gence'de gezilecek yerler arasında bulunan Cuma Camii Azerbaycan mimarlık tarihindeki ilk mimarlık okulu olan Alan'ın mimari geleneğinde inşa edilmiş tarihi bir yapıdır. 17. yüzyılda inşa edilen cami görsel açıdan biraz farklıdır.